Terug naar de beginpagina. Naar het overzicht in het kort.

Over duimringen gesproken......

Blijkbaar zijn archeologen en historici hiervan niet op de hoogte, aangezien ze een wat groot uitgevallen ring niet kunnen plaatsen. Zie de vele voorbeelden hieronder en hiernaast.Duimringen zijn er in allerlei uitvoeringen en tegenwoordig ook nog zeer populair.

Veel informatie en de foto's van internet.
Duimringen werden gedragen door zowel mannen als vrouwen door de hele geschiedenis heen. Dit unieke juweel is meer dan een eenvoudige fashion statement: het heeft vele betekenissen waaronder de status van rang tot zelfs van persoonlijke geaardheid.

Teken van rang
Door de geschiedenis heen heeft de duimring een rang van status onder de mensen, waarbij de meest sierlijke en zwaarste ringen de meest krachtige betekende. In China werden duimringen gemaakt van jade of glas en waren een teken van een militaire rang.

Bescherming in boogschieten
Duimringen werden gebruikt door mannen met het boogschieten om de huid te beschermen tegen verwonding. Samengesteld uit hout, ivoor, metaal, kunststof, of leer waren duimringen voor boogschieten vaak enorm in grootte en vorm. Men maakte er indruk mee als een goed boogschutter.

Persoonlijke betekenissen
Men gelooft dat het dragen van een duimring kracht, onafhankelijkheid en individualiteit geeft. Hoe groter de duimringen, des te meer onafhankelijkheid en vrijheid een persoon straalde het uit.

Beroep
In Europa in de zestiende eeuw, werden duimringen gedragen om de betekenis van een beroep aan te geven, specifiek tussen individuen op het medische gebied zoals artsen, maar ook door schoenmakers en leerbewerkers. Vergelijk het met de vingerhoed.
Welke voorgeschiedenis ligt hieraan ten grondslag?

Links of rechts
Duimringen kunnen aan de linker- of rechterhand gedragen worden. Wanneer gedragen op de linkerhand, weerspiegelt een duimring een persoons innerlijke gedachten, overtuigingen en gevoelens. Wanneer gedragen aan de rechterkant, betekent een duimring bewuste en logische gedachten, vaak om kracht uit te drukken.

Seksuele geaardheid
Homoseksuele personen dragen duimringen om hun seksuele geaardheid en relatie-status aan te geven. Een duimring aan de linkerhand geeft aan dat een individu een relatie heeft, terwijl een duimring aan de rechterhand inhoudt dat de persoon nog single is. Eenzelfde gebruik gold/geldt ook voor trouwringen: rechts betekende/betekent verloofd, links is getrouwd.Lees het boek "De Ware Kijk Op" voor al deze en andere teksten en oordeel zelf!

Terug naar de beginpagina. Naar het overzicht in het kort.